دوشیدن شیر

راهنمای صفر تا صد دوشیدن شیر

اگر کودک شما در هر وعده فقط از یک پستان شیر می خورد، می توانید پستان دیگر را چه با دست و چه با شیردوشی که می توانید آن را با یک دست راه بیندازید، بدوشید. اگر فاصله شیر خوردن او سه ساعت یا بیشتر است، می توانید در این فاصله با دست یا شیردوش،پستان ها را بدوشید. همچنین می توانید پس از آن که کودک شیرش را خورد، شیر باقیمانده را بدوشید. لازم است که بهترین زمان و بهترین شیوه را پیدا کنید. شما متوجه خواهید شد که با تمرین، دوشیدن شیر ساده تر می شود.

آماده شدن برای دوشیدن شیر

قبل از شروع، کارهای زیادی هستند که می توانید انجام بدهید تا جریان شیر برقرار شود:

  • سعی کنید تا جایی که می توانید راحت و آسوده باشید.
  • نوزاد یا عکس او را جلوی چشم داشته باشید.
  • حمام یا دوش گرم کمک می کند. می توانید یک پارچه گرم را روی پستانها قرار دهید.
  • پستان را آرام به طرف نوک آن ماساژ دهید.

شیر دوشیدن با دست

  • انگشت شست را بالای پستان و بقیه انگشتها را زیر آن قرار دهید، بطوری که انگشت کوچک شما روی خط هاله قرار گیرد و انگشتان نشانه و شست مقابل یکدیگر باشند و همگی با هم در اطراف پستان شکل C را بسازند.
  • شیر از اعماق پستان می آید، بنابراین انگشتان اشاره و شست شما باید از نوک پستان دور و پشت هاله باشند.
  • انگشت شست و نشانه را آرام به طرف هم فشار دهید، نگه دارید و رها کنید و این کار را بدون عوض کردن جای انگشت ها ادامه بدهید تا وقتی که قطرات شیر را ببینید. این جریان ممکن است چند دقیقه طول بکشد.
  • بعضی از زنها می گویند اگر با پشت دست و به طرف حلقه دور هاله پستان را آرام بمالند و سپس فشار دهند، مؤثرتر خواهد بود.
  • اگر جریان شیر کند شود، می توانید دستتان را در حالی که شکل ) را حفظ کرده اید به اطراف حرکت بدهید، بطوری که انگار دارید بخش دیگری از پستان را می دوشید.
  • می توانید برای زیاد کردن میزان شیر دوشیده شده، پستان را عوض کنید.

در صورتی که نوزاد شما به یرقان یا همان زردی مبتلا شده است می توانید با استفاده از دستگاه فتوتراپی نسبت به درمان اقدام کنید . جهت اجاره دستگاه زردی نوزاد می توانید با کارشناسان زردی کلینیک تماس حاصل فرمایید . همچنین یکی دیگر از خدماتی که زردی کلینیک ارائه می کند اجاره شیردوش برقی است .

استفاده از شیردوش

همه شیر دوش ها، شیر را از طریق نوک پستان به داخل یک حفظه ضد عفونی شده ی کشند، شیردوش ها دستی یا برقی هستند (باطری یا برق شهر). اگر زود سر کار بر ی گردید، زیاد از خانه بیرون ی روید و یا نوزادتان بیار است، احتالا به شیر دوش نیاز پیدا ی کنید، وگرنه شیر دوشیدن با دست موثر است و هم برای شما هزینه ای را در بر ندارد.

ذخیره کردن شیر دوشیده شده

شیر دوشیده شده اگر در یخچال یا فریزر نگهداری شود، سال ی اند. این شیر اگر در سردترین قست یخچال (۴ درجه سانتی گراد، ۳۹ درجه فارنهایت) قرار بگیرد (معمولا در قست عقب یا ته يخچال، نه در یخچال سال ی اند. انجاد در مواد مغذی و ترکیبات ضد عوامل عفونت زا، تغییراتی را ایجاد می کند. از شیر دوشیده شده نجدشده ی توان تا سه ماه استفاده کرد، ولی آن را در ته فریزر قرار دهید نه در کف آن.
باید شیر دوشیده شده را در ظروف استریل منجد کنید. شاید ترجیح بدهید که کیسه های خصوص ذخیره شیر دوشیده شده را که حاوی هیچ نوع ماده مضری نیستند، بخرید. به کیسه ها برچسب بزنید و روی آنها تاريخ بنویسید و سپس شیر تان را مستقیما از محفظه شیردوش داخل آنها دهید. هنگامی که لازم است کودک از شیر استفاده کند، می توانید مستقیما شیر را داخل شیشه بریزید.
شیر دوشیده شده خنک شده را می توان مستقیما به شیری که . منجمدشده اضافه کرد، به شرط آن که بیش از نیمی از هر یک را مخا۔ نکنید. از آنجا که شیر در هنگام انجماد منبسط می شود، ظرف را تا پر نکنید.
هنگامی که شیر دوشیده شده به کودکتان می دهید، اول شیر تازه تر و سپس شیر منجمد کهنه تر را به او بدهید. چربی در شیر دوشیده شده اغلب پراکنده می شود، بنابراین قبل از دادن آن به کودک، ظرف را کام تکان بدهید. شیر را در داخل یخچال می توان برای ۲۶ ساعت نگه داشت. در هر حال می توانید با قرار دادن ظرف در آب داغ، شیر را باز کنید، ولی باید بلافاصله مصرف شود. می توانید شیر دوشیده شده را در ظرف آب داغ قرار دهید. هرگز آن را مستقیما در قابلمه یا مایکروفر قرار ندهید، چون عناصر مغذی آن از بین می روند. مایکروفر ظرف را بشدت داغ می کند و ممکن است بچه را بسوزاند. لازم نیست که شیر به اندازه
حرارت بدن گرم شود. کودکان برایشان فرق نمی کند که شیر خنک یا دمای آن به اندازه دمای اتاق باشد.
برای استریل کردن وسایل می توانید از حرارت یا مواد شیمیایی استفاده کنید. بلافاصله پس از شیر خوردن نوزاد، باید شیشه و سرشیشه را خوب بشوئید و آبکشی کنید تا شیر به آنها نچسبد. سپس باید آنها را بجوشانید. مراقب باشید که شیشه ها، سرشیشه ها و پستانک کاملا در آب فرو برود و دست کم برای ده دقیقه بجوشد. همین شیوه استفاده از حرارت برای کشتن میکروبها با مایکروفر یا شیرگرمی
دارد و وقت کمتری را هم می گیرد. استریل کننده های شیمیایی را با دستورالعمل هایی در مورد مدت زمان لازم برای غوطه ور کردن شیشه ها
ر یشه ها در مایع می فروشند. در این دستورالعمل ها آمده است که مایع ضد عفونی کننده را باید هر ۲٤ ساعت یک بار عوض کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *